Afrika - Dag 1

12 mei 2012

Kwart voor 11, ik sla de deur van de auto dicht. Het moment waar ik zolang naartoe heb geleefd is eindelijk aangebroken. Toch besef ik het nog niet helemaal. Tegen de tijd dat we op het vliegveld van Brussel aankomen, heb ik minstens vijf keer vanuit het niks geroepen 'Ik ga naar Zuid Afrika!' Om kwart voor één is de groep compleet en kunnen we gaan inchecken. Komen wij even bedrogen uit als blijkt dat de incheckbalie pas om kwart voor twee open gaat... We vervelen ons echter niet en al snel kunnen we aansluiten in de rij. Hebben wij weer: sluiten we aan de verkeerde kant aan. Gelukkig zijn de ouders van Carlijn nog in de buurt, die even met de afzetlinten aan de gang gaan. Dan staan we ineens wel in de rij :)

Na het inchecken gaan we door naar de paspoortcontrole... Het wordt nu wel heel erg echt! Eenmaal door de douane is er tijd om een beetje door de winkeltjes te snuffelen en de door Davey meegebrachte taart op te eten. De tijd vliegt en al gauw kunnen we gaan boarden. Maar eerst nog even naar de wc. Als we teruglopen naar de gate blijkt dat er al een aantal meldingen is geweest dat de reizigers naar Caïro nu echt moeten boarden, omdat de gate gaat sluiten. Was het vliegtuig nog bijna zonder ons vertrokken ook! Na een kort sprintje komen we nog net op tijd bij het vliegtuig. Al snel nadat we op onze plekken zijn gaan zitten, begint het vliegtuig te taxiën en om vier uur zijn we los van de grond. Met Mister Poppers Penguins op de schermpjes en een goede maaltijd vermaken we ons goed. Ondanks dat er behoorlijk wat turbulentie is, lijkt de tijd erg snel te gaan. Rond kwart over acht zet ik mijn eerste stappen op het Afrikaanse continent. De tijd in Caïro komen we goed door, met een jacht naar wat te drinken en wifi :)
Om kwart voor tien kunnen we weer gaan boarden en rond 11 uur begint het langste deel van de reis: de vlucht naar Johannesburg. Ook hier krijgen we weer te eten, al moet ik zeggen dat twee keer avondeten iets te veel van het goede is. Met een (te) volle maag waag ik het nog even om Pirates of the Caribbean te kijken, maar als om 12 uur de lichten uit gaan, zak ik weg...

---Vervolg: Dag 2---

Nederlands

Reacties

Ik kijk nu al uit naar het vervolg :D je hebt zo'n fijne en leuke schrijfstijl ^^