Afrika - Dag 2

Dag 1

Op het moment dat het kussentje onder mijn hoofd vandaan valt, word ik wakker en zie ik op het schermpje dat we net voor de evenaar zitten. Ik vis mijn kussen tevoorschijn en val weer in slaap met de gedachte dat als ik weer wakker word, ik voor het eerst in mijn leven op het zuidelijk halfrond zal zijn. Rond half vijf word ik wakker en aan de linkerkant van het vliegtuig is de eerste rode gloed van de zonsopgang te zien. Ik vermaak me wat met muziek luisteren en met het schrijven van het eerste deel van mijn blog. Als het ontbijt wordt opgediend is het al zo goed als licht.
Met kwart over zes op de klok en en het ontbijt achter de kiezen gaan we het laatste gedeelte van de vlucht in. Nog maar ongeveer drie kwartier voor we eindelijk voet in Zuid Afrika zetten...

Zeven uur in de ochtend, een tijd waarop ik als avondmens normaal gezien nog heel diep in slaap zou willen zijn. Maar voor de verandering ben ik, ondanks de gebroken nacht, klaarwakker. We zijn net geland, nu alleen nog langs de douane en de bagage ophalen...
Nadat we alle spullen weer bij elkaar hebben, gaan we op zoek naar de chauffeur die ons naar Kololo brengt. Dit blijkt niet moeilijk te zijn; we hebben het bordje met de goede naam zo gevonden.
Stiekem hadden we een beetje gehoopt op een bakkie of een of andere roestige jeep, om toch een beetje bij het onderwerp beleving te blijven, maar het busje dat ons naar Kololo brengt is wit en super shiny. Na een half uur rijden, waarbij ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk van de omgeving in me op te nemen, voel ik dat mijn ogen zwaar worden. Ik dommel heel even weg, wanneer plotseling... "Kijk, zebra's! En impala's!" Meteen ben ik weer klaarwakker en inderdaad, zebra's en impala's! Met een hekje eromheen, dat wel, maar toch, de eerste Afrikaanse dieren die we hier zien. Ik ben vastbesloten om de rest van de rit wakker te blijven, veel te bang om iets moois te missen. Toch merk ik dat ik vannacht wel wat uurtjes slaap gemist heb. Misschien kan ik er beter toch maar aan toegeven...
Uiteindelijk slaap ik in totaal ongeveer een half uurtje, maar als er voor de zoveelste keer "ooh" en "aah" door de auto gaat, besluit ik dat ik toch liever alles wil zien en meemaken. Dat is maar goed ook, blijkt als we later een aantal bavianen en wat struisvogels passeren.
Ongeveer drie uur zitten we in de auto als we een bordje 'Kololo, 29 km' zien staan. 29 kilometer, dat valt toch wel mee? Niet als je over een hobbelig zandpad rijdt! Maar je zult mij niet horen klagen hoor, dit is beleving ten top!
Na een reis van ruim 25 uur arriveren we in Kololo. We worden heel hartelijk ontvangen door de hele crew en we mogen meteen door naar het restaurant voor de lunch. Tijdens het wachten vangen we de eerste Afrikaanse zonnestralen en na een heerlijke lunch worden we naar het kamp gebracht. Onderweg ernaartoe zien we een wrattenzwijn, nyala's, koedoes en zebra's.
Wanneer we in het tentenkamp komen, krijgen we eerst een korte introductie van de rangers en de eigenaars van Kololo en worden we voorgesteld aan onze zevende groepsgenoot Rits, een Nederlandse jongen die stageloopt in Kololo. Hierna zoeken we onze tent op. Mijn tentmaatje Natalie en ik richten ons plekje in en na een lekkere douche voelen we ons weer een beetje mens. Als we allemaal wat gesetteld zijn hebben we wat vrije tijd en die besluiten we te besteden aan een wandeling. Ongeveer een uur lopen we door het gebied rond het kamp en ik begin nu pas goed te beseffen dat ik ├ęcht in Afrika ben. Het begint te schemeren en we keren terug naar het kamp. De vermoeidheid begint toch echt wel toe te slaan nu... Ik besluit een rustig plekje op te zoeken om lekker wat te lezen en te schrijven. Al gauw krijg ik gezelschap van Bianca en Davey, die hetzelfde idee hadden. Uiteindelijk komt er dus weinig van ons plan terecht en even later zitten we gezellig te kletsen. Rond zeven uur wordt het vuur aangemaakt voor de braai en zo'n anderhalf uur later genieten we van een heerlijke koedoe-steak. Ook het toetje is erg Afrikaans; malvapudding met custard. Ik denk dat ik het wel een week ga volhouden op het Afrikaanse eten :)
Na het eten blijven we nog even bij het kampvuur om te kletsen, maar allemaal merken we dat we een nacht hebben overgeslagen. Tijd dus voor onze eerste nacht in Kololo!

Dag 3

Nederlands