A Glancy Christmas

Het is weer lang geleden dat ik een blog geschreven heb. Veel te lang geleden. Maar ik ben nog steeds alive and kicking. En singing! Vanavond traden wij met Zanggroep Pabo namelijk op in het Cultuurcentrum in Deurne. Ik denk dat ik best kan zeggen dat het Pabo-Koor, Pabo-Junior en de Pabo-Band een prachtige kerstshow neergezet hebben!

Het is nogal wat: 's ochtends opstaan, wetende dat je 's avonds toch maar eens even met een prachtige club een soort van moment of fame zult hebben. Ik heb dan ook best een klein beetje de kriebels als ik om één uur in de auto stap. Een heel klein beetje maar, gezonde spanning. Op het moment dat ik bij het theater aankom, denk ik heel even aan 't Speelhuis. Toch zonde dat we daar niet meer kunnen staan. Maar als ik eenmaal in de zaal sta, weet ik zeker dat het Cultuurcentrum Deurne een geweldige vervanger zal zijn. Wát een prachtig aangeklede zaal! En wat groot! Een gigantische kerstboom vormt het decor en de band is zo'n twee en een halve meter de lucht in gelift.
Na alle stemmen even goed opgewarmd te hebben is het tijd voor een volledige doorloop en soundcheck. Het geheel begint nu écht op zijn plaats te vallen. Op sommige momenten hebben we de kans om even naar Pabo-Junior te luisteren en af en toe krijg ik echt kippenvel! Ik hoop dat het publiek hetzelfde zal ervaren. Als alle nummers doorgezongen zijn, de laatste vragen beantwoord zijn en het geluid gesteld is, is het tijd om te gaan eten. Er wordt geweldig voor ons gezorgd en we komen niets tekort.
Met gevulde magen en tevreden gezichten verkast iedereen even later weer richting de kleedkamers om om te gaan kleden. Alle toeters en bellen worden tevoorschijn gehaald, niks is te gek en als om kwart voor acht de hele club weer bij elkaar staat, ziet iedereen er prachtig uit. Nu is het plaatje echt compleet. De kriebels van vanmiddag hebben plaats gemaakt voor echte zenuwen. Nog één keer worden er wat nummers doorgezongen en dan komt de mededeling dat de zaal open gaat. Het gaat beginnen.

De tijd vliegt als je plezier hebt. En dus stonden we voor mijn gevoel veel te snel weer in de kleedkamers. Vanaf augustus zijn we bezig geweest met het repeteren voor deze voorstelling, je knippert één keer met je ogen en het is voorbij. Bijna dan. Want morgen mogen we nog een keer! En er zijn nog steeds kaarten beschikbaar, zorg ervoor dat je dit niet mist! Dus, morgen om 14.30 u bij het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne?

Morgen zei ik? Eigenlijk vandaag dus. Want het is inmiddels alweer kwart voor twee, ik ben al anderhalf uur thuis en ik stuiter. Kan ook haast niet anders na zo'n geweldige dag. Al stuiter ik nu toch maar wijselijk richting mijn bedje.

Nederlands

Reacties

Mooi geschreven Lieke! Vandaag gaan we nog een keer knallen!

Seeeg is dat Deurne zoals in België want ik wil nu niks zeggen he maar Deurne is hier dichtbij en als ik het wist was ik komen zien. xxxx

Nee, Nederland heeft ook een Deurne ;)

nou dan is het goed :)