Kololo 2013 - Dag 2

Dag 1

De wekker gaat en het duurt even voor ik besef waar ik ben, maar dan hoor ik de geluiden van Afrika om me heen en ik ben direct wakker. Ik kleed me aan en loop naar de main tent voor wat thee en rusks, een soort van beschuit, waarna we vertrekken voor een bushwalk. Deze wandeling staat in het teken van tracks en signs, heel simpel gezegd: sporen zoeken. Maar aangezien heel Kololo interessant is, gaan de verhalen vooral ook over de planten en dieren om ons heen.

We zien kleine insectjes, zoals de mierenleeuw, maar ook een groep giraffen. Na ongeveer drie uur lopen keren we terug naar het kamp en krijgen we van de jongens een heerlijk ontbijt met toast, ei, spek en wrattenzwijnworstjes geserveerd. Tijdens het ontbijt komt Lomarie bij het kamp, van wie we een lecture krijgen over guide ethics, wat je als ranger wel en niet kan of moet maken. Hierop volgt een interessante discussie over Safaripark-gasten versus Kololo-gasten. Eindconclusie: Beiden weten zich af en toe behoorlijk te misdragen.
Het plan voor de middag ('vermaak jezelf in en rond het tentenkamp') verandert last minute in 'relaxen aan het zwembad'. We proppen onszelf in de Land Rover Defender en hobbelen naar de lodge, de locatie van het restaurant, het zwembad en de vakantiehuisjes, op zo'n 16 kilometer van het tentenkamp. Op het moment dat ik me wil gaan omkleden blijkt dat ik toch nog niet helemaal gewend ben aan de warmte en verandert mijn neus in een stortvloed van bloed. Tegen de tijd dat het bloeden eindelijk stopt is het alweer tijd om te lunchen, dus helaas, geen zwempartij voor mij. Al maakt de lunch heel wat goed: een flinke schnitzel, frietjes en salade. Gelukkig is er naderhand nog even tijd om te zwemmen voordat we teruggaan naar het tentenkamp. Hier pakken we onze spullen voor nog een wandeling. We rijden naar een strandje aan de rivier die dwars door Kololo loopt, vanaf waar we vertrekken. Tijdens deze wandeling wordt de geologie en de vegetatie van de Waterberg, het gebied waarin Kololo zich bevindt, behandeld. Als we terugkomen bij het strandje komen de bikini's, zwembroeken, wijntjes en biertjes tevoorschijn voor een chillmomentje. We genieten van het heerlijke water, wat te drinken en een lokaal snackje: droƫwors, ofwel gedroogde worst. Eenmaal terug in het kamp is het tijd voor een lekkere douche, waarna de safari-administratie op orde wordt gebracht: foto's op de harde schijf zetten, vogels determineren en de sightings-lijstjes updaten, terwijl Jasper het avondeten voor ons klaarmaakt. Na het eten is er nog een lecture, maar ik moet eerlijk toegeven dat daarvan niet zoveel blijft hangen. Op het moment dat de beamer uitgaat, lig ik al haast in mijn bed en nog voordat ik mijn kussen raak slaap ik...

Dag 3

Undefined