Tenerife

Alweer een week

Nederlands

En dan is er alweer een week voorbij. Een week sinds ik Tenerife achter me liet om weer naar het koude Nederland te gaan. En koud ís het! Na tien weken in de subtropische temperaturen valt een graad of zeven ontzettend tegen! Zelfs na een week in Nederland ben ik daar nog niet aan gewend. Ook aan de stilte om me heen moet ik nog heel erg wennen. In Tenerife was er altijd iemand om mee te kletsen, met gemiddeld zo'n 23 mensen in het huis. Hier is het met alleen drie, hoogstens vier mensen in huis nogal rustig. Erg rustig. En dan, na zeven maanden van stage, vakantie en weer stage, terug naar school. Erg wennen, maar ook ontzettend leuk om iedereen weer te zien en alle stageavonturen te horen.
Al moet ik zeggen... Ik heb nu wel weer genoeg school en kou gezien en hoe fijn mijn eigen bed ook is, ik wil wel weer terug naar Tenerife! Terug naar de zon, terug naar de gezelligheid en terug naar de dolfijnen en walvissen!

Fotoverslag laatste week

1 november - Een geweldige dag op de One 4 You
3 november - Op de Mustcat. De golven waren die dag zo'n drie tot vier meter hoog, wat het niet makkelijk maakt om foto's van dolfijnen of walvissen te maken. Zeemeeuwen lukten beter.
4 november - Eten bij Helen's
5 november - Een dagje aan het strand van Los Cristianos. 's Avonds zijn we daar uit eten geweest.

Nederlands

30 oktober 2011 - Duiken

Daar zijn we weer! Dit keer weer eens een kort blogje en wat foto's. Afgelopen zondag ben ik, samen met ons pap, wezen duiken. Pa een try dive op zo'n acht meter diepte, ik een adventure dive op 26 meter. Het onderwerp van mijn duik? Fotografie! Tijdens de dertig minuten durende duik bij Palm Mar Cave heb ik het een en ander aan foto's geschoten. Het valt niet mee om je balans te vinden én een foto te maken die van redelijke kwaliteit is. Vandaar dat de best gelukte foto's ook boven water zijn.
Ook de rest van de week heb ik nogal wat foto's gemaakt, maar die volgen later! Voor nu zeg ik: buenas noches y hasta luego!

Nederlands

Heel veel foto's en een lang verhaal

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat schreef en in de tussentijd is er weer vanalles gebeurd. Op maandag, de 24e stond ik op de Royal Delfin en de golven waren hoog. Heel hoog. Ondanks mijn zeeziektetabletje maakte dat dat ik deze dag het liefste zo snel mogelijk weer vergeet. Ik heb tijdens de trip nog wel wat aardige foto’s kunnen maken, twee daarvan zijn hierboven te zien.

Nederlands

Teide Challenge

De zwaarste, koudste en meest vermoeiende tocht van mijn hele leven. Zo kun je de klim naar de top van El Teide wel noemen. Om negen uur 's avonds zijn we begonnen met lopen. De eerste vier uur zijn we doorgekomen door elk half uur een paar minuutjes pauze te nemen. Eigenlijk prima vol te houden, ware het niet dat de kou, hoe hoger dat we kwamen, een grotere rol ging spelen. Na ruim vier uur lopen kwamen we bij een huisje waar we in het halletje een lange pauze hebben gehouden. En weer door.

Nederlands

Zomaar wat foto's

Ik vond een aantal foto's die ik nog niet online had gezet, maar die wel de moeite waard zijn. De eerste foto's zijn gemaakt op de Royal Delfin, een boot met een glasbodem. Eindelijk is het gelukt om de walvissen onder water op de foto te zetten!

Nederlands

Son Caliu en Santa Cruz

Weer een berichtje van mij! Afgelopen vrijdag zat ik met Katherine op de Son Caliu, een bootje dat begint in de haven van Los Gigantes. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dan moet je dus niet vergeten om je zeeziektetabletje op tijd in te nemen. Ondanks dat het mooi weer was en we op beide trips zowel dolfijnen als walvissen hebben gezien, is het uiteindelijk niet zo’n gezellige tocht geworden. Wat was ik blij toen ik weer met twee benen op de kade stond! Nog even hebben we aan het strand gelegen en toen werden we weer opgehaald om terug naar huis te gaan.

Nederlands

Pannenkoeken, paardrijden en parties

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een berichtje schreef, dus dit wordt een lekker lang bericht. De foto's die bij deze blog staan, zijn verdeeld per datum. Bij de eerste foto van een bepaalde datum heb ik de datum erbij gezet, zodat het ook een beetje duidelijk is welke foto bij welk verhaal hoort.

Nederlands

Foto-update

Het is alweer een tijdje geleden dat er een berichtje van mij verscheen. Ik zal het kort houden deze keer, ergens deze week zal ik weer een uitgebreid verlag schrijven. Voor nu vooral foto's :)

(For my English-speaking friends: I added (or actually... Stef did) a new feature. You can press the "English" button below the articles and voila... the same article will appear in English!)

Nederlands

17 september 2011 - De wondere onderwaterwereld

Onbeschrijfelijk. Het moment dat je met je hoofd onder water gaat en beseft dat je gewoon kunt ademen. Vervolgens oog in oog komt te staan met vissen in alle kleuren van de regenboog, een prachtige zeester en gigantische zeeschildpadden die je even van dichtbij komen bekijken. En een aai over hun kop komen halen. Elke keer als ik in de zee zwem zie ik de bodem ver onder me, maar nu had ik de kans om het zand door mijn vingers te laten glijden en het alg op de rotsen te voelen.

Nederlands

Pagina's

Subscribe to RSS - Tenerife